"سپاه پاسداران" در رزمایش آتی کدام موشک‌ها را "روی لانچر می‌فرستد"؟ + فیلم و تصاویر

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد:
در این گزارش علاوه بر موشک‌های سپاه به توصیه "فرمانده معظم کل قوا" به سردار "حاجی زاده" نیز خواهیم پرداخت.
به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  رزمایش‌های موشکی سپاه در سال‌های گذشته همواره با قدرت و کیفیتی بسیار بالا برگزار می‌شده و این موضوع نشان دهنده اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دو بعد توانایی طراحی رزمایش‌ها و قدرت نظامی در منطقه غرب آسیاست.
امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرت‌های موشکی صاحب سبک در منطقه غرب آسیا و در دنیا شناخته شده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و خصوصا نیروی هوافضای سپاه ایده‌های بسیار خوبی در این زمینه دارد. اما توان موشکی ایران همواره در خدمت صلح و امنیت منطقه غرب آسیا بوده و هر زمان استکبار جهانی چنگ و دندان به ملت ایران نشان داده با پاسخ موشکی نیروهای مسلح و خصوصا پاسداران انقلاب اسلامی در رزمایش‌های مختلف مواجه شده  که نمونه‌ای از این قدرت موشکی در  "سلسله رزمایش‌های پیامبر اعظم (ص)"  نمود داشته است. 
  
  


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  در رزمایش‌های مختلف موشک‌های سطح به سطح مختلفی را روی لانچر فرستاد و به نظر می‌رسد برخی موشک‌ها  "کاندیدای روی لانچر رفتن و شلیک شدن" هستند، که در این گزارش به آن‌ها می‌پردازیم. 


**موشک  "زلزال"

موشک‌های کلاس "زلزال" از جمله موشک‌های برد کوتاه سطح به سطح (Surface to Surface Short Range Missile) بوده که توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل فراوانی داشته و با کلاس‌ها و بردهای مختلف نقش عمده‌ای در تغییر توازن قدرت در نبرد زمینی ایفا می‌کند. 
موشک‌های برد کوتاه جمهوری اسلامی ایران از جمله "زلزال" به خوبی می‌توانند باعث خسارات جدی و عمیق به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه وارد کنند و این مهم قدرت موشکی ایران را نمایش می‌دهد.


سایت میسایل تریت (Missile Threat) درباره توان موشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران دارای تعداد زیادی موشک‌های بالستیک "زلزال" و "فاتح 110" بوده که می‌تواند ظرفیت‌های بالایی داشته باشد.

سایت گلوبال سیکیوریتی  (Global Security) با اشاره به سیستم نام‌گذاری موشک‌های ایرانی نوشت: موشک "زلزال 2" با طول 4 و هشت دهم و قطر 61 صدم متر و وزن بیش از 3500  کیلوگرم توانایی حمل 600 کیلوگرم سرجنگی را در حداکثر برد 124 مایل (200 کیلومتر) دارد.








** موشک "زلزال 1"

موشک "زلزال 1" موشکی سطح به سطح و کوتاه برد، با بردی معادل 125 تا 130 کیلومتر، قطر 0/60 متر، طول 8/3 متر، یک مرحله‌ای و وزن کلی موشک قریب به 3 تن و با سرجنگی 600 کیلوگرم است. 



** موشک "زلزال 1 کلاس A"

این موشک سطح به سطح و کوتاه برد، با بردی معادل با 160 کیلومتر، قطر 60 صدم متر، طول 3/8 متر، یک مرحله‌ای و وزن کلی موشک 2950 کیلوگرم و وزن سرجنگی 500 کیلوگرم است.



** موشک "زلزال 2"

موشک تاکتیکی "زلزال 2" موشکی سطح به سطح و کوتاه برد، با بردی معادل 300 کیلومتر، قطر 61 صدم متر و طولی معادل 8/3 تا 8/4، یک مرحله‌ای با وزن قریب به 3500 کیلوگرم  و با وزن سرجنگی 210 تا 600 کیلوگرم است.



** موشک  "رعد 307 "

موشک  "رعد 307" یک موشک  منحصر به فرد با برد و قدرت محرمانه بوده و دارای پتانسیل‌های ویژه ای است که اطلاعات آن آنچنان رسانه‌ای نشده است. موشک‌های "رعد 307" اخیراً مورد آزمایش قرار گرفته که دقت بالای این موشک حیرت‌انگیز است. بار اولی که آزمایش این موشک رسانه‌ای شد سردار "حسین سلامی" جانشین فرمانده کل سپاه درباره این موشک توضیحاتی را هر چند کوتاه و اجمالی داشت که این موشک یک چادر را در یک صحرا با موفقیت کامل (با قدرت "نقطه‌زنی") مورد اصابت قرار داد. 






   

** موشک  "فاتح 110 "
موشک "فاتح 110 " یک موشک برد کوتاه (250 تا 300 کیلومتر) است که دارای قدرت تخریب بالا و دقت زیر 10 متر بوده که می‌تواند اهداف مختلف سطحی را مورد هجمه قرار دهد. وزن این موشک بیش از 3 هزار و 500 کیلوگرم و دارای وزن سرجنگی 500 کیلوگرم است .  


خطای موشک "فاتح" کمتر از 10 متر بوده که این در مورد نوع دریایی آن –"خلیج فارس"- از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است؛ زیرا مأموریت آن انهدام اهداف متحرک دریایی است . این میزان خطا بسیار کم و در حد سامانه‎های زمین به زمین کشورهای تراز اول در صنعت موشکی محسوب می‎شود که نشان از پیشرفت چشمگیر کشورمان در زمینه کاهش خطا و افزایش دقت سامانه‎های موشکی سطح به سطح دارد.
این میزان خطای اندک موشک‎های «فاتح» یا «خلیج فارس» یا دیگر موشکهای بالستیک به معنای دادن قدرت انتخاب به فرماندهان برای انهدام یک آشیانه خاص، باند پرواز فرودگاه یا ساختمانی خاص در محدوده برد صدها کیلومتری این سلاح‎ها است که به معنی از بین رفتن یک هدف ارزشمند دشمن با اصابت هر فروند موشک ایرانی از این نوع خواهد بود. 




"هربرت لاندن" در تحلیلی برای این پایگاه اینترنتی نوشت: موشک " فاتح 110 " که در ایران ساخته شده است، بعد قابل ملاحظه ای برای حمله به هر نقطه در اسرائیل دارد و  صنعت موشک سازی این کشور به طور تمام وقت در حال توسعه ظرفیت موشکی پیشرفته خود است.



** موشک "خلیج فارس"/توصیه "فرمانده معظم کل قوا"  به سردار "حاجی زاده" 

موشک خلیج فارس یادگار سردار سرلشکر شهید "حسن طهرانی مقدم" است که با برد کوتاه دارای خصوصیات منحصر به فردی است.  موشک "خلیج فارس" یک موشک مهم مافوق صوت است که دقت بسیار بالایی دارد و می‌تواند وظیفه خود را در مقابل اهداف مختلف دریایی انجام دهد.





این موشک  با برد 300 کیلومتر ، دارای دقت 10 متر است که البته در بار اولی که پرتاب شده است دقت آن 30 متر بوده  که دقت آن به زیر 10 متر رسیده است.  سایت Newsmax در خصوص موشک "خلیج فارس" نوشت: موشک خلیج فارس یک موشک راهبردی است که اولین بار در رزمایش "پیامبر اعظم 3" در سال 2008 آزمایش شده است.



 





این سایت هم‌چنین با اشاره به شلیک 10 موشک زمین به زمین در جولای 2012 نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رزمایش پیامبر اعظم 7 موشک‌های مختلفی از جمله  "شهاب 1 ، 2 و 3 "، "فاتح"، "‌قیام"، ‌"خلیج فارس" و "زلزال" را شلیک کرد.  

سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره  موضوع دقت افزایی موشک‌های ایرانی در اصابت به اهداف  گفت: بعد از مقطعی، تدبیر حضرت آقا این بود که موشک‌ها را نقطه زن کنیم و ایشان از مدت‌ها قبل این تاکید را داشتند.

وی ادامه داد: چون اهداف ما بزرگ بود، خیلی به «دقت» فکر دقت نکرده بودیم. خطای موشک ها بین ۲۰۰-۳۰۰-۴۰۰ متر تا۱۰۰۰متر بود ولی چون کلاهک‌های سنگین داشتند، ما فکر می‌کردیم خوب است.

حاجی زاده گفت: تلاش ها ادامه پیدا کرد تا ما رسیدیم به دقت۳۵ متر و فکر هم می‌کردیم که خیلی کار خوبی کردیم. اولین گزارشی که در نمایشگاه خدمت حضرت آقا داشتیم، ایشان فرمودند این راهتان خیلی عالی و خوب است؛ ولی شما که توانستید به ۳۵ متر دقت برسید، پس می توانید آن را به ۱۰ تا ۱۵ متر برسانید. با تدبیر آقا، مجددا بچه‌ها دست به کار شدند تا اینکه ظرف ۵-۶ ماه، این دقت به خطای کمتر از ۱۰ متر رسید. این دیگر تکثیر شد و موشک ها رفت به سمت اینکه ضد شناور باشد یعنی موشک بالستیک ضد شناور.






فرمانده نیروی هوافضای سپاه خاطرنشان کرد: حضرت آقا چندین مرحله از فرماندهان و مسئولین و در مقطعی که خود ما هم مسئولیت داشتیم، خواستند که بروید روی موضوع دقت. همه بچه‌ها بسیج شدند تا اینکه دقت اولین موشک‌های ما به ۱۰۰تا۱۲۰ متر رسید ولی حضرت آقا فرمودند که نمی‌شود شما یک هدفی را که می خواهید بزنید، بگویید ۱۰۰ متر آن طرف تر خورد. این را مقام معظم رهبری مطرح کردند (بیشتر بخوانید).



**موشک قیام

موشک قیام با برد 800 کیلومتر، طول قریب به 12 متر، وزن سرجنگی 650 کیلوگرم، با وزن بیش از 6 هزار کیلوگرم دارای قابلیت‌های ویژه ای است که قابلیت پرتاب از انواع لانچرها را دارد. ویژگی موشک قیام این است که با هدف انهدام اهداف آمریکایی در منطقه غرب آسیا ساخته شده  و هرگونه تهدیدی را در منطقه قابلیت پاسخگویی دارد. 





**موشک کلاس "شهاب"

موشک کلاس "شهاب" در 3 کلاس 1 و 2و 3 بوده که بردی معادل 300 تا قریب به 2 هزار کیلومتر دارند .  شهاب3 در ادامه روند توسعه موشک‌های "شهاب-1 و 2 " و با رویکرد اعمال تغییرات طراحی در سامانه‌های مختلف بوجود آمد.   شباهت‌های زیادی از نظر فنی بین شهاب 2 و 3 وجود دارد، اما شهاب3 پیشرفته‌تر بوده و از نظر الکترونیک با فن آوری جدید و رایانه هدایتی پیشرفته در آن به کار رفته است.  












  نمونه‌های مختلفی از "شهاب3 " تولید شده و به خدمت نیروهای مسلح کشور وارد شد که از نظر برد و زیرسامانه‌ها ارتقاء یافته‌اند، اما همگی یک مرحله‌ای و دارای سوخت مایع بوده است.  طول این نمونه‌ها حدود 16.5 تا 17 متر بوده و برد آنها تا 1800 کیلومتر در نمونه‌های نهایی عنوان شده است. 


 با توجه به اینکه کمترین فاصله از نواحی غربی ایران تا دورترین نقطه در سرزمین‌های اشغالی به بیشتر از 1200 کیلومتر نمی‌رسد، خانواده " شهاب3 " تهدیدی کاملاً جدی برای هر متجاوز و دشمن محسوب می‌شود؛   موشک مذکور، دارای دقت بالاست که با کمترین میزان خطا، هدف را منهدم می‌کند.








  
  *** موشک "قدر F"

یکی از موشک‌های زمین به زمین ساخت ایران موشک‌های کلاس "قدر" است که با بردهای بیش از 1900 کیلومتر نقش‌آفرینی در دفاع از کشور و ملت ایران دارند . این موشک با طول بین 15 تا 17 متر، برد نهایت 2 هزار کیلومتر و وزن 25 تن‌، یک موشک راهبردی به حساب می‌آید. موشک قدر F یکبار از کویر "سمنان" شلیک و در دهانه اقیانوس "هند" با دقت بسیار بالا به هدف برخورد کرد.








سایت B14643 درباره ویژگی‌های موشک‌های کلاس "قدر" از جمله F و H نوشت: این موشک با طول قریب به 17 متر، قطر 1.25 سانتی‌متر یک موشک میان برد از خانواده موشک‌های زمین به زمین است. سایت About Iran Blog درباره موشک قدر F می‌نویسد: این موشک با برد قریب به 1950 کیلومتر، طول قریب به 16 متر، سوخت مایع، سامانه هدایت  "اینرسی" دارای ویژگی‌های منحصر به فرد است.





سردار سرتیپ "امیرعلی حاجی‌زاده" فرمانده نیروی هوافضای سپاه عنوان داشت: طی آزمایشی دو فروند موشک با برد 1900 کیلومتر از کویر "سمنان" به دهانه اقیانوس "هند" شلیک کردیم که جالب است که آمریکایی‌ها نیز آنجا حضور داشتند و ما اعلام کرده بودیم و منطقه را بسته بودیم  که این موشک ها در  دریا به هدف  مورد نظر اصابت کرد (بیشتر بخوانید).



**موشک  "سجیل"
موشک سجیل یک موشک برد بلند با سوخت جامد است که تا 2 هزار کیلومتر برد داشته و وزنی معادل 26 تن دارد. سجیل موشک زمین‌به‌زمین دو مرحله‌ای، ۲ موتور سوخت جامد مرکب که  متخصصان کشورمان  آن را ساخته‌اند. این موشک در ۲۲ آبان ۱۳۸۷ با حضور سردار سرتیپ "مصطفی محمد نجار"   وزیر دفاع وقت با موفقیت آزمایش شد.  اداره تبلیغات دفاعی وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران ابراز داشت که این موشک زمین‌به‌زمین، سوخت جامد و دو مرحله‌ای دارد. براساس این گزارش، موشک سجیل-۲، بهینه شده موشک سجیل است که در مقایسه با موشک سجیل، از قدرت مانور بالاتر و زمان پرتاب کمتر و بنابراین قدرت دفاعی بیشتری برخوردار است. 







**موشک "عماد"
  این موشک اولین موشک ایرانی با قابلیت هدایت و کنترل است که متخصصین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح  با توان کاملا بومی ساخته‌اند و این موشک پارامتری از اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت بهتر از زمان روانه سازی (Launching) تا اصابت به هدف (Target) هدایت و کنترل می‌شود؛ این یعنی پایگاه‌های دشمن در خلیج فارس (از جمله پایگاه "شیخ عیسی"، "شیخ السالم"، "الخلید الصابر"، "شاهزاده سلطان"،‌"العدید"، "اینجرلیک"، "پرینچلیک" و...) در تیررس این موشک قدرتمند قرار دارد. 









بر اساس اطلاعات روزنامه جروزالم پست، این موشک قریب به 1700 کیلومتر برد دارد و یک موشک هدایت شونده  بوده که دارای پتانسیل‌های منحصر به فردی است (بیشتر بخوانید).




البته تاکنون مسئولین ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از جمله سردار سرتیپ "حسین دهقان" درباره برد موشک "عماد" از نظر کمی و عددی سخنی به میان نیاورده اند؛ اما نکته‌ای که وجود دارد اینکه این موشک دارای پتانسیل‌های خارق‌العاده است. این که چگونه روزنامه جروزالم پست از برد دقیق و وزن سرجنگی آن اطلاع دارد به نظر یک گمانه‌زنی رسانه‌ای است و منابع رسمی نظامی از آن اطلاعاتی مطرح نکردند.


** موشک  "فاتح 313 "
موشک نقطه زن  "فاتح 313 " با برد 500 کیلومتر بدست دانشمندان، محققان و متخصصان افتخار آفرین سازمان هوافضای وزارت دفاع و با بهره گیری از توانمندیهای داخلی و خارجی و فناوری بومی طراحی و ساخته شده است . در طراحی موشک نقطه زن "فاتح 313 " که نوع جدیدی از موشک جدید  "فاتح " به شمار می رود علاوه برسبک سازی  بدنه آن نسل پیشرفته از پیشرانه‌های سوخت جامد، مرکب و سنسور که با دانش بومی طراحی شده در آن به کار گرفته شده است. در آزمایش زوایای انجام شده توانمندی سیستم‌های بومی نصب شده در اصابت به هدف به اثبات رسیده   است . 







سایت کامرون-کنکورد  (Cameroon- Concord) درباره رونمایی "موشک فاتح 313" نوشت: ایران از یک موشک نقطه‌‌زن با سوخت جامد با نام "فاتح 313" که از سوی متخصصین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده بود، رونمایی کرد.




**موشک  کلاس "هرمز"
موشک‌های کلاس  "هرمز"  از قابلیت های ضد راداری و ضد کشتی برخوردارند. موشک‌های کلاس "هرمز" با خصوصیاتی همچون سرعت بسیار بالا، دقت زیر 10 متر و برد 300 کیلومتر می‌توانند انواع اهداف سطحی و خصوصا ناوها و رادارها را هدف قرار دهند. 


سردار سرتیپ  "امیر علی حاجی‌زاده" فرمانده نیروی هوافضای سپاه  در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در حوزه موشک بالستیک و ضد ناو چه دستاوردهایی تاکنون صورت گرفته است، اظهار داشت: خوشبختانه در موشک زمین به زمین به تولید انبوه رسیده‌ایم به گونه‌ای که دو نوع موشک را به طور مشخص مورد رونمایی قرار دادیم. 
 

وی با اشاره به موشک "هرمز1 " و "هرمز 2 " گفت: "هرمز 1 " ؛ موشک بالستیک ضد رادار است به گونه‌ای که رادار می‌تواند بر روی ناو هواپیما بر قرار بگیرد.  این موشک از فاصله 300 متری می‌تواند مورد شلیک قرار بگیرد و این رادار می‌تواند بر روی شناورهای کشتی و خشکی قرار بگیرد. 




 
سردار حاجی زاده  با اشاره به این که  "هرمز 1 " موشک بالستیک قابل انتقال است، گفت: "هرمز 2"  موشک بالستیک ضد ناو به حساب می‌آید. 
 



البته نکته حائز اهمیت این است که برخی موشک‌ها همچون "عماد" و فاتح 313" ساخته وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است ؛ اما نکته ای که وجود دارد اینکه هر دستاوردی که وزارت دفاع از آن بهره برداری و/یا  به تولید انبوه می‌رساند‌، رده‌های مختلف نیروهای مسلح از آن بهره‌مند می‌شوند و لذا امکان دارد که موشک‌های مذکور هم در رزمایش آتی سپاه پاسداران روی لانچر فرستاده شوند.  


نکته دیگر اینکه در هر رزمایش یک حرکت جدید از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام می‌شود و امکان دارد در رزمایش آتی سپاه سورپرایز جدیدی هم ارائه شود ؛ برای مثال در رزمایش پیامبر اعظم 9 "ناوهواپیمابر فرضی "یو اس اس جان نیمیتز" توسط 400 موشک سپاه منهدم شد و باید تا روز مانور منتظر بمانیم و ببینیم چه اقدام جدیدی برای روز رزمایش جدا از ادواتی که کاندیدای ارسال روی لانچر هستند ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نظر گرفته است؟ البته لازم به توضیح است که اعلام روز رزمایش مشخص نیست و موارد مطرح شده با فرض برگزاری رزمایش و با داده‌های حاصل از رزمایش‌های گذشته مفروض و مطرح شده است.  


برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید

گزارش از محمد زرچینی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد