چگونه در فضای مجازی از اطلاعاتمان محافظت کنیم؟


چگونه در فضای مجازی از اطلاعاتمان محافظت کنیم؟

در دنیای پیشرفته امروز،‌ اینترنت جزء اصلی در زندگی روزمره انسان ها شده است.
  از طریق اینترنت می شود کار های روز مره بسیاری از قبیل انجام امور بانکی، خرید و تعامل با دیگران را انجام داد که در صورت بی احتیاطی ممکن است اطلاعات شخصی شما به دست افراد ناسناس بیافتد. برای امنیت در فضای مجازی چند راه کار ساده وجود دارد که با عمل به آن ها وب گردی امن و شیرینی خواهید داشت. در گزارش قبلی به چگونگی حفظ امنیت رمز عبور خود و هویت خود پرداختیم. اما باید از اتصال خود به اینترنت نیز محافظت کنید.   1- از ضد ویروس، ضد ابزار جاسوسی و دیوار آتشین استفاده کنید 
  وب گردی بدون استفاده از این برنامه ها به معنانی دعوت نامه برای هکر ها و ارسال کنندگان هرز نامه ها است. داشتن چنین برنامه های بر روی رایانه، شما را در برابر تهدید های بسیاری محافظت می کند و همیشه این برنامه ها را به روز نگهدارید. دیوار آتیشن یا Firewall‌می توایند به صورت نرم افزاری یا سخت افزاری از شما در برابر حمله افراد ناشناس و مزاحم دفاع کند.
 
2- مودم خود را ایمن کنید
 
 تقریبا در تمام خانه ها یک مودم بی سیم وجود دارد که رایانه ها و گوشی های هوشمند را به اینترنت متصل می کند. داشتن یک شبکه بیسیم راحت است اما وسایل شما را آسیب پذیر می کند. نام مودم خود را از نام پیش فرض تغییر دهید و یک اسم منحصر به فرد که نشان دهنده مدل مودم شما نباشد، انتخاب کنید. برای مودم خود یک رمز عبور قوی انتخاب کنید،‌چیزی که به سادگی قابل حدس نباشد. از پروتکل امنیتی WPA و یا WPA2 استفاده کنید. این ها از WEP امنیت بیشتری دارند. ورود میهمان به مودم را غیر فعال کنید.(Guest log in)
 
3-اشتراک گذاری فایل در شبکه های عمومی را خاموش کنید
 
این کار فایل های شخصی شما را در شبکه های بیشیم عمومی به اشتراک نمی گذارد و کسی اجازه نخواهد داشت که به فایل های شما دسترسی داشته باشد. برای اینکار وارد Sharing Center ویندوز شوید و از آنجا اشتراک گذاری را خاموش نمایید.

4-همیشه حواستان به HTTPS‌ باشد
 
پروتکل HTTPS یک کانال ایمن می باشد که ارسال و دریافت اطلاعات به صورت کد گذاری شده انجام می شود. زمانی که آدرس سایتی با HTTP شروع شود یعنی تبادل اطلاعات کد گذاری نشده ارسال و دریافت می شود. حتی اگر کانکشن از جنس HTTPS  باشد، باز هم احتیاط کنید و به هر سایتی وارد نشوید.
 
5-فایل های خود را از منابع قابل اعتماد دانلود کنید
 
زمان دانلود فایل یا برنامه تنها از سایت هایی که رتبه بالایی دارند و شناخته شده و معتبر می باشند استفاده کنید. در زمان دانلود مراقب فایل های اضافه ای که بعضی از سایت ها بار گذاری می کنند و شما دانلود می کنید باشید.این فایل ها معمولا تروجان، ابزار جاسوسی و بدافزار هستند. زمانی که به یک سایت شک دارید،‌نام آن را با واژه SCAM در گوگل جستجو کنید تا اگر مشکلی باشد بتوانید آن را ببینید.
 
6- فایل های ضمیمه شده در ایمیل ها را باز نکنید
 
تا زمانی که مطمئن نشده اید که یک دوست یا فرد مورد اعتماد شما برایتان از طریق ایمیل،‌ فایل ارسال می کند، به هیچ وجه آن ها را باز نکنید.بعضی از هرز نامه ها ممکن است حاوی ویروس یا بدافزار باشند.
 
هرگز ایمیل هایی که فایل EXE به آن ها ضمیمه شده است را باز نکنید.
 
اگر از برنامه های مدیریت ایمیل استفاده می کنید،‌می توانید تنظیمات پیش نمایش ضمیمه های ایمل ها را غیر فعال کنید تا در صورت آلوده بودن این فایل ها، رایانه شما آلوده نشود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد