شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی در ایران و سایر کشورها(بخش سوم)

شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی در ایران و سایر کشورها(بخش سوم)
کارشناسان معتقدند با شکل‌گیری اینترنت ملی هزینه‌های دسترسی به اینترنت کاهش یافته و پهنای باند اینترنت به سرعتی بین 2 تا 8 مگابیت بر ثانیه افزایش خواهد یافت.
  
طبیعی است که با آغاز تلاش برای راه اندازی شبکه ملی اینترنت یا همان شبکه ملی اطلاعات لابی های غربی و پیاده نظام آنان موج وحشت و ترس و القای آثار منفی این طرح را آغاز می کنند. 

به عنوان مثال، "وی‌تری" پایگاه خبری تخصصی در حوزه فضای سایبر به نقل از "راشا تودی" آورده است: دولت ایران قصد دارد با ایجاد یک شبکه اینترانت گسترده ملی، آن را جایگزین اینترنت کند. 
 
اگر ایران موفق شود به هدف خود مبنی بر ایجاد اینترانت ملی دست پیدا کند، در کنار کره شمالی دومین کشوری خواهد بود که از سرویس وب ملی استفاده می‎کند! حال آنکه در بخش دوم همین گزارش نام بسیاری از کشورهای استفاده کننده از این طرح برده شد و مکرر از سوی مسئولین محترم وزارت ارتباطات بر این نکته تاکید شده که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی به اینترنت بین المللی قطع نخواهد شد. 

وی تری ادامه می دهد:  دولت ایران سابقه طولانی در محدودسازی اینترنت دارد. این کشور در سال 88 دسترسی به سرویس‌های ایمیل خارجی را  محدود کرده بود. شایعاتی نیز مبنی بر راه‌اندازی سرویس اینترانت داخلی از ماه آوریل مطرح شده که براساس آن ایران قصد دارد با راه‌اندازی اینترانت داخلی، آن را جایگزین اینترنت ملی کند. 
 
برنامه ایران برای دستیابی به اینترنت خصوصی در پی حملات سایبری سال 88 به زیرساخت‌های این کشور صورت گرفته است. اسرائیل و آمریکا سیستم‌های رایانه‌ای دولتی ایران را مورد هدف بدافزار بسیار مخرب "فلیم" قرار دادند. "نیویورک تایمز" نیز چندی قبل خبر داده بود آمریکا پشت پرده حمله ویروس "استاکس‌نت" که چند سال قبل تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم ایران را به تعطیلی کشاند، قرار دارد. 
 
این موج خبی خنده آورر به شکلی دنبال شد که بیش از یکسال قبل "رجیستر"، دیگر پایگاه خبری تخصصی فضای سایبر نیز به نقل از دیلی‌تلگراف از قطع ارتباط وزارت‌خانه‌های ایرانی با اینترنت تا ماه آینده خبر داد. این در حالی است که از آن زمان بیش از یکسال گذشته است! بنا بر این خبر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، دلیل این امر را حفاظت از اطلاعات حساس اعلام کرده است. 
 
ایران پیش از این اعلام کرده بود برنامه‌هایی برای قطع ارتباط با اینترنت و راه اندازی شبکه اسلامی خودش دارد، ایده‌ای که جهانیان با شک و ابهام به آن می‌نگریستند. سازمان خبرنگاران بدون مرز چندی پیش اعلام کرد که این برنامه "بارها اعلام شده و هر بار به تعویق افتاده است". 
 
فکر می‌کردیم ایران دست از این هدف برداشته است! 

"وب‌پرو نیوز"، یک پایگاه خبری تخصصی در حوزه فضای مجازی نیز چندی پیش در این باره نوشت: ماه‌های گذشته اخباری مبنی بر تلاش ایران برای ساختن اینترنت خاص این کشور و خارج از نفوذ غرب، منتشر شده است. این تصمیم ضربه محکمی به تلاش‌های شهروندانی که به اینترنت به عنوان ابزاری برای برقراری ارتباط با خارج از کشور در طول اعتراضات سال 88 وابسته بودند، به حساب می‌آید. سکوتی که در طی این مدت در این مورد وجود داشت، باعث شده بود فکر کنیم ایران از این هدف دست برداشته است، اما اقدام اخیر حاکی از آن است که ایران در حال فعال کردن اینترنت خاص خودش است. 
 
این اقدام ایران، برای قطع ارتباط با ایتنرنت، تاثیر اندکی در حفاظت از این کشور در برابر آسیب‌ها دارد و در مقابل آسیب‌های بیشتری را به همراه دارد. آن‌ها دوست دارند فکر کنند اینترنت تنها ابزار حملات سایبری است، در حالی که اینترنت تاثیر مهمی در موقعیت‌های علمی و اقتصادی دارد. با حذف اینترنت، ایران به زودی از نظر اجتماعی- اقتصادی در شرایط بدی مانند کره شمالی قرار خواهد گرفت. 
 
تایمز اسرائیل نیز ضمن انعکاس خبر دیلی تلگراف، آورده است: این طرح با مخالفت افرادی مواجه شده است که آن را به مثابه سانسور تاثیر غرب بر روی اینترنت و ایجاد امکان نظارت بیش‌تر بر روی فعالان سیاسی در این کشور می‌دانند. 
 
گوگل چه می گوید؟ 


در این میان گوگل، متحد همیشگی کاخ سفید و لابی‎های صهیونیستی نیز بیکار ننشسته است. اگر عبارت "اینترنت ملی" را در گوگل جستجو کنید، با عناوین مختلفی با مضمون "اینترنت ملی جایگزین اینترنت جهانی خواهد شد" با بسامد بالا مواجه خواهید شد، اقدامی که به سردرگمی کابران در این زمینه دامن زده است

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد